Sušenje prostorov po vodni škodi

Pokličite nas na

031 768 527

Kakršnekoli težave imate, mi smo tu, da vam pomagamo!

Posledice izliva vode so mnogokrat podcenjene. Težave niso le neprijetne vonjave,  temveč se voda vpije v vse materiale, kar vodi do bolj resnih problemov. V primeru, da se objekta ne posuši lahko pride do posledic:

  • Uničenje pohištva in odstopanje talnih oblog
  • vidni madeži po stenah ter odpadanje ometa
  • Razrast plesni
  • namočenost izolacije
  • poškodba nosilne konstrukcije
Sanacija se v takih primerih izvaja s kondenzacijskim sušenjem in turbinskim vpihovanjem vročega zraka v estrih.
 
Če težav ne odpravimo in objekta ne posušimo, lahko posledice kasneje privedejo celo do popolne neuporabnosti objekta. Plesen v takih primerih lahko nastane že po 24 urah in je nevarna za prebivalce v prostoru, saj povzroča bolezni dihal in alergijske reakcije.
 
Kondenzacijski izsuševalci zrak ohladijo, da vlaga v njem kondenzira in nato nastalo vodo zberejo v zbiralno posodo. Hladen zrak za tem ponovno segrejejo, da le ta nase zopet veže novo vlago. Takšen cikel se ves čas ponavlja, dokler prostor ni dovolj suh. Po potrebi v estrihe izvrtamo luknje in vanje s turbinami vpihujemo vroč zrak, ki se nasiti z vlago in skozi izvrtine ter diletacije ob stenah izpiha vlažen zrak izpod estriha. V primeru, ko je izlite vode veliko, se jo lahko tudi izsesa z vakumsko črpalko. Tekom sušenja opravljamo meritve vlage, da lažje sledimo njegovemu poteku.
 

Rešimo vaše težave, da boste vi lažje spali

Vlaga v stanovanju je glavni vzrok za nastanek plesni, ki lahko škodijo vašemu zdravju.